Magyarországon is felbukkant az indiai mutáns

Két indiai variánssal fertőzött személyt is azonosítottak Magyarországon. Az egyikük már meggyógyult, míg a másik beteg még kórházban van.

A héten másodszor is tartott tájékoztatót az Operatív Törzs, pénteken rossz hírekkel érkeztek.

- Az indiai mutáns Magyarországon is jelen van, a járványügyi szakértők szerint nem lehet kizárni, hogy lesz még újabb hullám - mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs tájékoztatóján, majd hozzátette, hogy a megbetegedett két személy nem járt külföldön.

Müller Cecília megerősítette, hogy az indiai mutáns ellen is véd az összes védőoltás.

Ezek után megnyugtatóbb, hogy túlnyomó többségében alacsony koncentráció mérhető a szennyvizeinkben a vírus örökítőanyagára vonatkozóan, a 3. hullám tehát most már biztosan lecsengőben van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek