Még hónapokig ingyenesek maradnak a tesztek Ausztriában

Ezt ígérte az osztrák egészségügyi miniszter.

Néhány tartományi vezető ugyan kétségeinek adott hangot, ennek ellenére Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter ragaszkodik a kormány által bejelentett ütemtervhez, miszerint az összes oltottnak június végéig beadják a koronavírus elleni első vakcinaadagot.

Azokat a 12-15 éves fiatalokat, akiket nemrégiben felvették az oltható korúak közé, csak júliusban és augusztusban oltják be Mückstein szerint. Az egészségügyi miniszter támogatná az iskolák légszűrőkkel történő felszerelését is - írja a BVZ.at .

A miniszter azt ígérte: a tesztek a nyár folyamán még mindenképpen ingyenesek maradnak.

A virológus, Dorothee Von Laer feltételezi, hogy a koronavírus állandó marad, és az influenzához hasonlóan minden évben súlyos légzőszervi megbetegedésekhez vezethet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek