A nagyobb forgalom miatt drágult az M85 egyik szakasza

Nettó 17 milliárd 816 millió forintról 20 milliárd 448 millió forintra drágult az M85-ös gyorsforgalmi út még át nem adott Sopron Kelet és Fertőrákos csomópont közti szakasza, írja a Napi.hu .

A tender módosítását az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Az M85-ös szóban forgó szakasza 6,4 kilométer hosszú, 2x2 forgalmi sávos, és 2 különszintű csomópontot tartalmaz. A tervezésre és kivitelezésre 2017 decemberben kötött szerződést a közbeszerzés két nyertesével, a Dömper Kft.-vel és a Subterra-Raab Kft.-vel a NIF.

A mostani, több mint 2,5 milliárd forintot drágulás oka - a közlemény szerint - az, hogy időközben kiderült, jóval nagyobb forgalommal kell számolni és emiatt további munkák váltak szükségessé.

( Napi.hu )
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek