Nagy lesz a városban a politikusi jelenlét a következő napokban

Szerdán az M85 új szakaszának átadója, csütörtökön a rendészeti központ alapkőletétele, két hét múlva pedig az uszoda átadása szerepel a naptárban.

Június 9-én, szerdán 12 órakor Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője, Farkas Ciprián, Sopron polgármestere és Kondrik Kornél, a NIF Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese adja át az M85-ös gyorsforgalmi Csorna nyugat- Balf csomópont közötti szakaszát.

"Már egészen a Balf csomópontig el lehet jutni 2x2 sávon az M85 autóút fejlesztésének köszönhetően. A részben már 2020. december 16-án forgalomnak átadott 53,5 kilométeres szakasz megépülésével javul Sopron megyei jogú város megközelíthetősége, és a környékbeli települések mentesülnek az átmenő forgalomtól. A kivitelezés jelen pillanatban is több szakaszon folytatódik" - írja a meghívóhoz csatolt tájékoztatóban a NIF Zrt.

De nem ez lesz az egyetlen jelentős esemény Sopronban. Csütörtökön az új rendészeti központ alapkövét helyezik el a volt '48-as laktanyánál, ahol minden bizonnyal szintén magas rangú vendégek jelennek majd meg. Pláne, hogy itt épül az ország első Rendészeti Integrált Központja, ahol a Soproni Rendőrkapitányág, a helyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és az Alkotmányvédelmi Hivatal kap majd helyet.

És nem kell már sokat várni az uszoda átadására sem. Bár egyelőre nagy a titkolózás a pontos időpontot illetően, jól értesültek június 22-ről tudnak. A titkolózás oka pedig szinte biztosan az, hogy az avatásra magas rangú politikust vagy politikusokat várnak, velük pedig nem könnyű időpontot egyeztetni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek