Félholtra verte hajléktalantársát

A férfi rendszeresen agresszívvé vált és sokszor bántalmazta a nálánál lényegesen gyengébb fizikumú nőt.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a büntetés súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben a hajléktalan vádlott a szintén hajléktalan sértettet rendszeresen bántalmazta - írja közleményében a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A Győri Törvényszék a 2021. március 3. napján kihirdetett ítéletében a vádlottat folytatólagosan elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt – halmazati büntetésül, mint különös visszaesőt – 6 évi börtönbüntetésre és 6 évi közügyektől eltiltásra ítélte, a vádlott korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását elrendelte, és megállapította, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott és a sértett hajléktalan életmódot folytattak, olykor közelebbi kapcsolatot is létesítettek egymással. Kapcsolatuk során a férfi rendszeresen agresszívvé vált és sokszor bántalmazta a nálánál lényegesen gyengébb fizikumú nőt. Többször, több alkalommal ököllel vagy kézzel fejbe ütötte a sértettet; majd emellett még több ízben fejbe is rúgta. A negyedik bántalmazása során a sértett közvetetten életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. A vádlott ezt követően más alkalommal is bántalmazta a sértettet, testszerte ököllel ütötte őt, neki bordatörést is okozva; s bántalmazott más személyt is, akinél a sérülések kapcsán az ökölütései folytán a súlyosabb sérülés reális lehetősége nem volt kizárható.

A másodfokú ügyészség szerint a súlyosító körülmények nagyobb számára és nagyobb nyomatékára tekintettel a többszörösen büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló vádlottal szemben kiszabott börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés egyaránt súlyosítandó, a középmértéket (6 év 6 hónap) jóval meghaladó szabadságvesztés és ehhez igazodó közügyektől eltiltás kiszabása indokolt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek