Lerakták a Soproni Rendészeti Integrált Központ alapkövét

Csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között rakták le a Soproni Rendészeti Integrált Központ alapkövét az egykori 48-as laktanya területén.

Magyarországon elsőként egy olyan komplexum jön létre, mely egy közös helyet biztosít a rendvédelmi és katasztrófavédelmi feladatokat ellátó szerveknek, valamint az alkotmányvédelmi hivatalnak, a nemzetbiztonsági szakszolgálatnak és a nemzeti védelmi szolgálat területi kirendeltségének is.

Keszei László

Az ünnepélyes alapkőletételen többek között részt vett Dr. Kontrát Károly parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint Dr. Farkas Ciprián, Sopron megyei jogú város polgármestere is. Elhangzott, hogy a helyi rendvédelmi szervek és katasztrófavédők jelenleg elavult körülmények között dolgoznak, erre is megoldást nyújt majd az új központ.

Keszei László

A többszintes, mélygarázzsal is ellátott épületkomplexum területe összesen 11.526 négyzetméter lesz, és a tervek szerint napelemekkel is ellátják majd. A projekthez kapcsolódóan kialakítanak gyakorló-, és sportpályákat, valamint egy fedett lőteret is. A beruházás befejezési határideje 2022. március 31., a kivitelező a West Hungária Bau Kft.

Rendészeti Integrált Központ alapkőletétel
A fotóra kattintva galéria nyílik.
Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek