Egy arisztokrata család mindennapjai

Könyvbemutató a Cédrus Könyv(rak)Térben.

Tar Ferenc Egy arisztokrata család mindennapjai című könyvének bemutatóját tartják júnus 11-én, pénteken 17 órakor a soproni Cédrus Könyv(rak)Térben (Bünker köz 2.).

A 20. század közepéig Keszthely környékének, és az egész Dunántúlnak meghatározó családja volt a Festetics.

Az 1980-as évek közepétől készültek interjúk a hercegi család alkalmazottaival és a Bécsben élő Festetics Györggyel.

Miért érdekesek ezek a beszélgetések? Főként azért, mert a hercegi család mindennapjai mellett a visszaemlékezők sorsát, életét is megismerhetjük. Azokét, akik pár éve még köztünk éltek. Mindenki a saját szemszögéből látja a hercegi kastély életét, így lesz sokszínű a kép. Másként beszél az életéről és az „uraság” életéről a fővadász és a béres, az udvarmester lánya és a szobalány. A történetek személyessé válnak, érzelmekkel, magánélettel, indulatokkal telivé.

A több, mint harminc riport képekkel, levéltári dokumentumokkal és újságcikkekkel egészül ki.

A rendezvény a hatályos jogszabályok szerint védettségi igazolvánnyal látogatható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek