"Törvény és igazság mindenekelőtt"

Az ügyészség idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Elismeréseket adtak át Győr-Moson-Sopron megyében is.

Az ügyészséget a királyi ügyészségről szóló 1871. évi 33. törvénycikk 1871. június 10. napján hívta életre. Ezért 1991 óta minden évben ezen a napon ünnepeljük az ügyészség napját.

Az első királyi főügyész Kozma Sándor volt, akinek szavai a mai napig meghatározzák az ügyészség alapértékeit: „törvény és igazság mindenekelőtt”.

Az ünnep alkalmából a legfőbb ügyész Magyar István-díjat adományozott dr. Nagy Lilla címzetes főügyészségi ügyész, a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vezető ügyészének, és Hegyi Csaba főügyészségi csoportvezető, informatikusnak.

A megyei főügyész Eredményes Munkáért Oklevélben részesítette dr. Tóth Krisztina győri járási ügyészségi ügyészt, dr. Várnagyiné dr. Illés Ilona címzetes főügyészségi ügyész, soproni járási ügyészségi ügyészt, dr. Áder Zsolt főügyészségi ügyészt, dr. Gyurics Bálint Csaba mosonmagyaróvári járási ügyészségi ügyészt és Keresszegi Balázs főügyészségi tisztviselőt, informatikust.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek