Pénteken hőség lesz egy kis riasztással

Meglehet a 25 fokos napi középhőmérséklet.

A hétvégén érkezik az idei első hőhullám – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán .

Már az elmúlt napokban is meleg volt napközben, de az éjszakák a legtöbb helyen még kellően frissek voltak, és a napi középhőmérséklet mindenütt 25 fok alatt maradt. Ez a 25 fokos napi középhőmérséklet a veszélyjelző rendszerünk kritériuma a hőségre – olvasható a bejegyzésben.

Mint írják, csütörtökön a főváros belterületein már meglehet a 25 fokos napi közép. Pénteken nagyobb területen alakulhat 25 fok körül vagy afelett a napi középhőmérséklet értéke, legnagyobb eséllyel a Kisalföldön, a főváros tágabb térségében, valamint az Észak-Alföldön (ezen területek megkapták sárga a figyelmeztetést), de másutt is többnyire 23–24 fok körül lesz a napi közép.

Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésük szerint pénteken túlnyomóan napos, csapadékmentes idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Hajnalban 11–20 fok várható, délutánra 31–35 fokig melegszik a levegő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek