Kigyulladt egy festékgyár Bécsújhely közelében

Ki kellett üríteni a környező házakat.

Szombat reggel tűz ütött ki egy festékgyárban Matzendorfban, a bécsújhelyi járásban. Egy raktár teljesen megsemmisült, 120 tűzoltó csapat teljesített szolgálatot.

A füstoszlop már messziről látszott - írta a Heute.at.

A környező épületeket ki kellett üríteni. A tűzoltók a második legmagasabb riasztási szinten dolgoztak.

Az ORF.at azt írja, a lángok ipari területen, egy raktárban keletkeztek. A csarnokban festékeket és oldószereket tároltak, amiknek égése közben "fojtó, fanyar" füst keletkezik. Franz Resperger tűzoltósági szóvivő az osztrák sajtónak elmondta: "az oltás nem biztonságos művelet a tűzoltóságok számára sem, mivel ezekben az esetekben jelentős mennyiségű méreganyag szabadul fel."

A tűzoltóság szerint a környék lakossága nem volt veszélyben, mert a szél a nyílt mezőkre vitte a füstöt.

Sérülésekről nem számoltak be, de az oltás valószínűleg egész nap tart majd Matzendorfban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek