Szerb embercsempész okozott balesetet, hét szír is megsérült

Huszonegy éves fiatalember vezette a kocsit, útja végén valószínűleg börtön várja.

Baleset történt az M1-es autópálya 95. kilométerszelvényében, Bábolna térségében június 19-én 9 óra 53 perckor. A helyszínen intézkedő rendőrök megállapították, hogy a balesettel érintett személyautó, ami egy járműszerelvénynek hajtott, ugyanaz a jármű, amelyről korábban információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a sofőrje feltehetően illegális menekülteket szállít. A gépkocsi hét utasa – akik magukat szír állampolgárnak vallották - okmányokkal nem rendelkezett, illetve magyarországi jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni. Mindannyian megsérültek, ezért őket a mentők kórházba vitték. Az autó 21 éves szerb állampolgárságú vezetőjét a rendőrök elfogták, előállítása a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg is folyamatban van. A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói a járművezetővel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - figyelmeztet honlapján a rendőrség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek