Bezárt az óvoda Nezsiderben: hét koronavírusos betegük van

Mind a hét kisgyerek, ráadásul négynél a delta-variánsra gyanakodnak.

A nezsideri (Neusiedl am See) óvodában összesen hét embernek pozitív lett a SARS-CoV-2-értéke - jelentette Burgenland tartomány koronavírus-koordinációs egysége.

Mind a hét pozitív eset óvodás gyermek, ráadásul négynek a delta-variáns gyanúja merült fel. Az összes fertőzött ember mintáját a vírustörzs szekvenálásának vetik alá. A Fertő-kerületi hatóság elrendelte az óvoda azonnali bezárását.

Az óvoda környezetével érintkező embereket arra kérik, hogy figyeljék egészségi állapotukat, és tüneteik esetén hívják az 1450-es ingyenes egészségügyi tanácsadó szolgálatot. Július 3-án, szombaton 9 és 17 óra között PCR-tesztállomást is létrehoznak a Fertő-Fesztivál rendezvénytermében. A tesztekre a helyszínen lehet regisztrálni - írja a BVZ.at .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek