Sopron a legszebb magyar város?

A kérdés részünkről költői. Mi tudjuk, hogy igen!

Ez lenne a legszebb magyar város? - kérdezi összeállításában Sopronról a novekedés.hu , úticélként ajánlva olvasóinak a leghűségesebb magyar várost.

Most, hogy a járvány miatt a külföldi úticélok egyébként is kevésbé biztonságosak, érdemes felkeresni az ország turisztikai gyöngyszemét, Sopron városát.

A szerencsés nemzeteknél se szeri se száma a középkori emlékeknek. Nálunk viszont a véres évszázadok nem csak az embereket, hanem az épületeket is alaposan megtizedelték. Sok régi templom és vár már nem több egy bokáig érő romnál. Sopron azonban merőben más. Itt a háborúk kegyesek voltak az ódon palotákhoz és a gótikus imaházakhoz. A belvárosban olyan sétálni mintha az ember egy megelevenedett képeslapban lófrálna - írja a honlap, megállapítva, hogy Budapest után Sopronban található a legtöbb műemlék az országban.

Sopron gazdag történelméből is felvillanatank egy-két részletet és megállapítják: a város különösen imponáló lehet azoknak, akiknek elegük van a tömegből.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek