Az idős férfi a tömegbe hajtott Linz mellett: öten súlyosan, kilencen könnyebben sérültek

A 87 éves bácsi elvesztette uralmát a kocsi fölött, és a piaci bódék közé csapódott. Egy sérült életveszélyes állapotban van.

A Linzhez közeli St. Florian tekepülésen a 87 éves férfi autóval egy embercsoportba hajtott vasárnap a Szent Flórián-kolostor előtt. Kilenc ember könnyebben, négyen súlyosan megsérültek, egy nő életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrség szerint a baleset sofőrje könnyebben sérült - írja az ORF.at .

A rendőrség szerint a baleset nem sokkal 10 óra 30 perc után történt közvetlenül az ágostai kolostor bejárata előtt. A sofőr, egy 87 éves férfi elvesztette uralmát autója felett, és a piaci bódék közé hajtott. Bernd Schützeneder polgármester szerint ezt a piaci standot csak évente egyszer állítják fel a régióból származó gyümölcsök és zöldségek értékesítésére. Az emberek, köztük több zarándok, nyilván éltek az alkalommal, hogy gyümölcsöt vásároljanak.

A piacon nézelődők tömegébe hajtott az idős sofőr.
ORF.at

Claudia Engertsberger, az Enns Vöröskereszt műveleti vezetője szerint 50 évnél idősebb embereket érintett a baleset. A piaci árusként dolgozó 21 éves fiatalember volt a legfiatalabb a sérültek között.

Az egyik férfi combcsonttörést szenvedett, másokat medence- és koponyasérülésekkel, valamint vágásokkal és horzsolásokkal vittek kórházba. Egy nő életveszélyes sérüléseket szenvedett - derült ki délután.

Két sürgősségi orvos, kilenc mentő ápolókkal és orvosokkal, valamint három tűzoltóság, összesen 50 segítővel segített a bajba jutottakon.

Az még nem derült ki, hogy a 87 éves férfi miért veszítette el uralmát járműve felett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek