Öt éves a soproni MozgóKépMás

Idén nyáron a Lenck-villa kertjében lesznek a szabadtéri vetítések.

A járványhelyzet enyhülésével újra találkozhat a filmek barátaival a soproni MozgóKépMás egyesület is. A személyes találkozások, együttlétek fontosságát emelte ki Takács Tibor, az idén öt éves egyesület jelenlegi elnöke.

- Nemcsak az eddig megvalósult összművészeti programjainkra vagyunk büszkék, tagjaink körében immár az ötödik újszülött érkezésének örülhettünk – tette hozzá. Szabadtéri vetítésekkel, rövidfilmfesztivállal és közönségtalálkozókkal készülnek ebben az évben.

Piknik és film - összeillő programok.
Horváth Zsolt

— Folytatódik együttműködésünk a Soproni Múzeummal ebben az évben is. A múzeum függőkertjéhez hasonló, hangulatos, piknikezésre alkalmas helyet kerestünk szabadtéri vetítéseinkhez. Idén nyáron így a Deák téri Lenck-villa kertjébe várjuk az érdeklődőket, először július 23-án, este kilenctől a Mindenki tudja című film vetítésére – ismertette Takács Tibor a részleteket.

Augusztus végén újabb alkalommal készülnek, ősszel pedig a legfrissebb rövidfilmes alkotásokkal jönnek szeptember 6. és 9. között a Búgócsigában, a 17. Budapest Short Film Fesztivál soproni helyszíneként. Látható lesz négy napon át a teljes nemzetközi versenyprogram. Ezen kívül idén is szeretnének vetítéssel egybekötött közönségtalálkozókat tartani, tehetséges és díjazott fiatal alkotókkal.

A filmklub vetítései ingyenesen látogathatók. Programjaikat adományokból, valamint a Nemzeti Kulturális Alap és a soproni önkormányzat támogatásával tudják megvalósítani. Az egyesület működését az 1%-os adó felajánlásokkal is segíthetik támogatóik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek