Ötven eurós utalványt kaphat minden ausztriai lakcímmel rendelkező beoltott

Az osztrák kereskedelmi szövetség ezen kívül azt is szeretné, ha végre minden tesztelt, beoltott, felépült eladó levehetné a maszkot.

Ausztriában újabb nyitó lépések lesznek július 22-től: a vásárlók és a dolgozók is levehetik a maszkokat a nem élelmiszeripari kereskedelmi egységekben. A nyári meleg és a maszkok egész napi viselése egyre több alkalmazottat visel meg, sokan panaszkodnak légzési problémákra és kimerültségre.

Az osztrák kereskedelmi szövetség a szakszervezethez hasonlóan azt javasolja, hogy minden alkalmazott számára tegyék lehetővé, hogy levehesse az orrot és szájat takaró maszkot, persze csak akkor ha megfelel a 3G szabálynak, azaz negatív tesztel rendelkezik, be van oltva vagy igazoltan felépült a Covid-fertőzésből.

A Heute.at azt írja, a szövetség egyszeri 50 eurós utalvány kiadását is ajánlja minden olyan osztráknak, aki vállalja a vírus elleni védőoltást. "Mindazokat, akik ilyen jelentősen hozzájárulnak a lakosság egészségéhez, ennek megfelelően kell megjutalmazni" - mondják.

A szakmai szövetség javaslata 50 eurós utalványok egyszeri kiadását írja elő minden olyan ember számára, aki ausztriai fő lakóhellyel rendelkezik, és akit először oltanak be koronavírus ellen.

Nemcsak a jövőbeni első oltásokat díjazzák, hanem azokat is, akiket már beoltottak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek