Ötven eurós utalványt kaphat minden ausztriai lakcímmel rendelkező beoltott

Az osztrák kereskedelmi szövetség ezen kívül azt is szeretné, ha végre minden tesztelt, beoltott, felépült eladó levehetné a maszkot.

Ausztriában újabb nyitó lépések lesznek július 22-től: a vásárlók és a dolgozók is levehetik a maszkokat a nem élelmiszeripari kereskedelmi egységekben. A nyári meleg és a maszkok egész napi viselése egyre több alkalmazottat visel meg, sokan panaszkodnak légzési problémákra és kimerültségre.

Az osztrák kereskedelmi szövetség a szakszervezethez hasonlóan azt javasolja, hogy minden alkalmazott számára tegyék lehetővé, hogy levehesse az orrot és szájat takaró maszkot, persze csak akkor ha megfelel a 3G szabálynak, azaz negatív tesztel rendelkezik, be van oltva vagy igazoltan felépült a Covid-fertőzésből.

A Heute.at azt írja, a szövetség egyszeri 50 eurós utalvány kiadását is ajánlja minden olyan osztráknak, aki vállalja a vírus elleni védőoltást. "Mindazokat, akik ilyen jelentősen hozzájárulnak a lakosság egészségéhez, ennek megfelelően kell megjutalmazni" - mondják.

A szakmai szövetség javaslata 50 eurós utalványok egyszeri kiadását írja elő minden olyan ember számára, aki ausztriai fő lakóhellyel rendelkezik, és akit először oltanak be koronavírus ellen.

Nemcsak a jövőbeni első oltásokat díjazzák, hanem azokat is, akiket már beoltottak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek