Kiszámolták, mennyit érnek a vakcinák - a Szputnyik meglepően jól bizonyít

A Semmelweis Egyetem közzétette koronavírus ellenanyagszint-vizsgálatának eredményeit.

Mintegy 1200 jelentkezőnél végezték el a Semmelweis Egyetemen június 15-én meghirdetett térítésmentes koronavírus ellenanyagszint-vizsgálatot , amelynek kapcsán mind az öt, Magyarországon használt vakcina hatására létrejött ellenanyagszintet vizsgálta az egyetem laboratóriuma. Az esetek 88 százalékában pozitív eredményt adott a Roche cég SARS-CoV-2 vírus S protein RBD doménnal – vagyis a vírus terjedéséért felelős fehérjével – szembeni antitestek kimutatására szolgáló tesztje azoknál, akik egy korábbi antitestvizsgálat negatív eredményével érkeztek az egyetemre. A pozitív eredmények aránya alapján mind az öt kétdózisú vakcina hatásosan ki tudja váltani az ellenanyag-termelést - írta az egyetem.

Tehát a Semmelweis Egyetem 1195 vérvételt végzett el a vizsgálat során, olyan személyeknél, akiknek volt megelőző negatív teszteredménye.

A vizsgálat eredménye, hogy a

korábban negatívnak mért személyek 88%-a az egyetem mérésében pozitívnak mutatkozott,

azaz van kimutatható és elegendő szintű vírus ellenes ellenanyaga.

A részletes eredmények így alakultak (a százalék azt mutatja, hogy a korábban negatívnak mért személyek esetében hánynál jelent meg megfelelő szintű ellenanyag):

  • Sinopharm 84%
  • Pfizer 97%
  • Moderna 94 %
  • AstraZeneca 97%
  • Szputnyik 100%

Ugyanakkor életkor szerinti bontást is közzétett az egyetem:

  • Sinopharm -60: 93%; 60+: 82%
  • Pfizer -60: 100%; 60+: 93%
  • Moderna -60: 91%; 60+: 100%
  • AstraZeneca -60: 96%; 60+: 100%
  • Szputnyik -60: 100%; 60+: 100%

Az egyetem megjegyezte, hogy az orvosszakma véleménye továbbra is az, hogy az egyes vakcinák hatásosságának mértéke csak az oltást követően fellépő fertőzések, megbetegedések, kórházi felvételek és halélesetek számának alakulása alapján határozható meg.

Hangsúlyozták, hogy ezeket a méréseket korábban negatív ellenanyagszinttel rendelkező szelektált populációnál végezte el az intézmény, akiknél mintegy 88%-ban igazolható volt az ellenanyag-pozitivitás. A teljes oltott lakosság esetében egy ezt megelőző vizsgálat minden Magyarországon alkalmazott vakcina esetében 96% feletti pozitivitást mutatott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek