Hivatali visszaélés miatt elítélték Sopronkeresztúr polgármesterét

Kitöltött saját nevével néhány szavazólapot.

A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön megerősítette a tavaly decemberi ítéletet, amit hivatali visszaélés miatt hoztak Manfred Kölly, Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) polgármestere ellen. Az ítélet jogerős - írja a Kurier.at .

A polgármestert feltételes szabadságvesztésre, 17 hónap börtönre ítélték a szavazólapok manipulálása miatt. A csalást a 2017. évi helyi választásokon követte el.

Állítólag több szavazólapot is kitöltött saját magára voksolva a 2017-es helyi választások előtt. Kölly fellebbezett és tagadta a vádakat, de a bíróság bizonyítottnak látta a csalást és a feltételes szabadságvesztés mellett első fokon 27 ezer euró pénzbírságot is kiszabott. Kölly tavasszal bejelentette, hogy szeptemberben át akarja adni a polgármesteri hivatalt. Polgármester nem maradhat, miután több mint 12 hónap feltételes börtönbüntetésre ítélték, az állami kormányhivatalnak eljárást kell indítania ellene mandátumának elvesztése miatt.

Manfred Kölly a per megkezdése előtt a kismartoni regionális bíróságon.
ORF.at
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek