A magyar ingázókkal is össze akarnak fogni a szlovák határon tüntetők

A szlovák határon fokozódik a helyzet.

A múlt heti tüntetések folytatódnak a Magyarországgal határos átkelőn – idéz egy, a Pravda című napilapnak nyilatkozó rajkai demonstrálót az Új Szó .

Juraj Martiny, aki a minisztériumokkal folytatott tárgyalásokon az ingázókat képviseli, közölte, hogy összefogtak az Ausztriával és Csehországgal határos területeken élőkkel.

A tüntetők előzetesen megállapodtak, hogy július 21-én, szerdán 17.00 órától blokkolni fogják a Dunacsún – Rajka, az Ausztriával határos Horvátjárfalu (Jarovce) – Kittsee és a cseh Gázlós (Brodské) – Lanžhot határátkelőket.

A tüntetőket feldühítette az egészségügyi miniszter, Lengvarský nyilatkozata a határátkelés szabályainak szigorításáról.

A szlovák ingázók egyre többször demonstrálnak a határon.
Új Szó/Somogyi Tibor

A szlovákiai demonstráció a rendőrség engedélyével zajlott, az útlezárásról a Police.hu is beszámolt. A Szlovák Köztársaság területén július 16-án délelőtt a Sahy határátkelőnél megtartott demonstráció befejeződött. A 2-es számú főúton, Rétság közelében a forgalomterelés megszűnt a Parassapusztai határátkelő irányába a közlekedés újra zavartalan - írták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek