Elsők vagyunk Európában: Magyarországon drágult a legjobban a benzin

Egy év alatt 20 százalékos emelkedés.

Egy online kereskedelemmel foglalkozó oldal felmérése szerint Európában a legnagyobb mértékben Magyarországon drágult a banin ára 2020-hoz képest – írja a hvg.hu .

A picodi.com adatai alapján 2021 első felében az előző év azonos időszakához képest Magyarországon 20,2 százalékkal drágultak az üzemanyag árak. Ez Európában a legnagyobb emelkedés. Második helyen Törökország áll 19,4 százalékkal, majd Luxemburg következik 16,9 százalékkal. Máltán és Albániában ezalatt még csökkent is a benzin ára.

A picodi.com szerint Oroszországban a legolcsóbb a benzin Európában, 1 liter 0,54 euróba kerül, ami 194 forintnak felel meg. A legmagasabb árat a hollandok fizetik, ott 1,72 euró literje, ami 618 forintot jelent. Itthon az idei év első felében az átlagos benzinár 416 forint volt, ami 14. legdrágább árszint a 42 ország közül – írja a 168ora.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek