Lánc átadó ünnepséget tartott a Rotary Club Sopron Pannonia

Július 17-én szombaton tartotta Lánc átadó ünnepségét a Rotary Club Sopron Pannonia. A Clubot a Tagok a könnyebb azonosíthatóság kedvéért csak Rotary Pannoniának nevezik.

Fontos ugyanis, hogy Sopronban két Rotary Club is működik, ezzel is gyarapítva a Rotary családot és színesítve Sopron város közéletét. A Pannonia Club különlegessége, hogy vegyes klub, férfiak és nők egyaránt csatlakozhatnak a szervezethez. A Club a pandémiás időszak alatt ünnepelte alapításának 20. évfordulóját, reményeik szerint mihamarabb méltó eseménnyel is emlékezetesé tehetik az évfordulót.

A Rotary szabályozásnak megfelelően a Club vezetője, az Elnök évente cserélődik. Idén Kovács András elnök a Görbehalmi Bányamúzeumban adta át elnöki feladatait és az ezt jelképező láncot Szakács Zoltánnak. Bár az időjárás nem volt tökéletes, az összejövetel nagy létszámban, jó hangulatban telt. A program végeztével a csapat egy része átment a SopronDrum eseményre, melyet az egyik tag testvére, Horváth Kornél igazgat. Ez volt a korona az amúgy is tartalmas estére.

Kovács András arról beszélt, bár a koronavírus megnehezítette a munkát, több emlékezetes esemény is volt a Club életében. A városi rendezvényekre való bekapcsolódás reményében mini golfpályákat vásároltak, mellyel a KultUdvarok majd a Tündérfesztivál eseményeken is eredményesen részt vettek. Ezen programok bevételei jótékony célra mennek, főleg rászoruló gyerekeknek.

Rotary Club Sopron Pannonia

Az új elnök, Szakács Zoltán a terveiről beszélt. Ez egyrészt az elődök által elkezdett irányvonal folytatása, ami a klub nagybani megerősítését és építését célozta, és végezte eredményesen, másrészt új irányok nyitása.

Ilyen a nemzetközi kapcsolatok építése (a Rotary egy humanitárius világszervezet). A meglévő osztrák partnerklubok mellé más nemzetiségű klubokkal is barátságot kell építeni, így gyarapítva a kapcsolati hálózatot.

Ilyen a klub ismertté tétele a városban nyitott előadásokkal, programokkal, és teret engedni a soproninak, hogy megismerhessék és akár csatlakozhassanak is a humanitárius szervezethez.

A láncátadó ünnepségen került sor a kiemelkedő munkát végzők díjazására is. Paul Harris díjat kapott Székely Éva, Nagy Anikó és Schöll Gábor. Gratulálunk!

Rotary Club Sopron Pannonia
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek