Lánc átadó ünnepséget tartott a Rotary Club Sopron Pannonia

Július 17-én szombaton tartotta Lánc átadó ünnepségét a Rotary Club Sopron Pannonia. A Clubot a Tagok a könnyebb azonosíthatóság kedvéért csak Rotary Pannoniának nevezik.

Fontos ugyanis, hogy Sopronban két Rotary Club is működik, ezzel is gyarapítva a Rotary családot és színesítve Sopron város közéletét. A Pannonia Club különlegessége, hogy vegyes klub, férfiak és nők egyaránt csatlakozhatnak a szervezethez. A Club a pandémiás időszak alatt ünnepelte alapításának 20. évfordulóját, reményeik szerint mihamarabb méltó eseménnyel is emlékezetesé tehetik az évfordulót.

A Rotary szabályozásnak megfelelően a Club vezetője, az Elnök évente cserélődik. Idén Kovács András elnök a Görbehalmi Bányamúzeumban adta át elnöki feladatait és az ezt jelképező láncot Szakács Zoltánnak. Bár az időjárás nem volt tökéletes, az összejövetel nagy létszámban, jó hangulatban telt. A program végeztével a csapat egy része átment a SopronDrum eseményre, melyet az egyik tag testvére, Horváth Kornél igazgat. Ez volt a korona az amúgy is tartalmas estére.

Kovács András arról beszélt, bár a koronavírus megnehezítette a munkát, több emlékezetes esemény is volt a Club életében. A városi rendezvényekre való bekapcsolódás reményében mini golfpályákat vásároltak, mellyel a KultUdvarok majd a Tündérfesztivál eseményeken is eredményesen részt vettek. Ezen programok bevételei jótékony célra mennek, főleg rászoruló gyerekeknek.

Rotary Club Sopron Pannonia

Az új elnök, Szakács Zoltán a terveiről beszélt. Ez egyrészt az elődök által elkezdett irányvonal folytatása, ami a klub nagybani megerősítését és építését célozta, és végezte eredményesen, másrészt új irányok nyitása.

Ilyen a nemzetközi kapcsolatok építése (a Rotary egy humanitárius világszervezet). A meglévő osztrák partnerklubok mellé más nemzetiségű klubokkal is barátságot kell építeni, így gyarapítva a kapcsolati hálózatot.

Ilyen a klub ismertté tétele a városban nyitott előadásokkal, programokkal, és teret engedni a soproninak, hogy megismerhessék és akár csatlakozhassanak is a humanitárius szervezethez.

A láncátadó ünnepségen került sor a kiemelkedő munkát végzők díjazására is. Paul Harris díjat kapott Székely Éva, Nagy Anikó és Schöll Gábor. Gratulálunk!

Rotary Club Sopron Pannonia
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek