Bécsben bokáig érő vízben gázoltak az emberek a metróaluljáróban

Ennek ellenére a metróközlekedés nem állt le.

Bécsben olyan eső esett szombaton, hogy több aluljárót víz borított el. A legrosszabb helyzet az U1-es vonalon van, ott gyakorlatilag bokáig gázoltak az emberek a vízben – írta a Heute.

Ennek ellenére úgy tájékoztattak, hogy a metróközlekedés nem állt le, csak a vonatok és a villamosok késtek az ítéletidő miatt. Egyébként Ausztriában több helyen lecsaptak a viharok.

Ausztria-szerte, Salzburgban, Tirolban és Felső-Ausztriában is, áradásokat okozott szombat éjszaka a jelentős mennyiségű csapadékkal járó vihar. Sérültekről, halálos áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

A szombatról vasárnapra virradó éjjel dúló vihar következtében Salzburg tartományban kiöntött a Kothbach patak, mely több településen is áradásokhoz, földcsuszamlásokhoz vezetett. Hallein óvárosa víz alá került, autókat sodort el a víz. Több száz tűzoltó, katasztrófavédelmi szakember és önkéntes dolgozott egész éjjel, hogy a házakba betörő vizet kiszivattyúzzák.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek