Gázt vezetett a lakásába az idős férfi

A Győri Járási Ügyészség közveszély okozásának kísérlete miatt emelt vádat egy idős férfival szemben, aki a konyhai gáztűzhelyből földgázt engedett a lakásába Sopronban.

Az ügyészség vádirata szerint a 74 éves férfi – tévesen - mérgezőnek gondolta a földgázt, ezért engedte a lakásának szobájába úgy, hogy azt a gáztűzhely gázvezetékére felszerelt mosógépcsővel vezette el.

A gáz a levegővel keveredve robbanóképes elegyet alkotott, melyet egy elektromos szikra bármikor berobbanthatott volna. Robbanás esetén a ledőlő falak a szomszédos épületeket is károsíthatták volna, a kirobbanó nyílászárók és a lerobbanó tetőszerkezet a közelben tartózkodókat életveszélyesen megsebesíthette volna.

A gázömlést végül a férfi egyik hozzátartozója észlelte, aki elzárta a gázcsapot és a mentés érdekében intézkedett.

A vádlottal szemben a cselekmény miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés kiszabható ki.

A nyomozás során a Soproni Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek