Megújult a Hubertusz út első szakasza

Egyre-másra újulnak meg a közterületek Sopronban. Tagadhatatlan tény, hogy talán még sosem volt olyan átfogó útfelújítási program a városban és környékén, mint amit az elmúlt években tapasztalhattunk. A belvárosi utcák felújításán túl a történelmi külvárosban, lakóparkokban, lakótelepeken is sorban újulnak meg az utak, nem beszélve a városba bevezető utakról, amelyek közül talán a Brennbergi úton és a Nemeskúti úton kívül már mind megújult (vagy épp most készül, lásd Pozsonyi út).

enyugat.hu

A Virágvölgyben a Virágvölgyi úton eddig gyakorlatilag nem voltak aszfaltos utak. Ennek is pár hónapja fejeződött be a felújítása, most pedig már egy újabb elkészült útszakaszról tudunk beszámolni: elkészült a Hubertusz út Tercia Hubertus étterem és Róka utca közti szakasza. Bár szemmel láthatóan azért van még némi teendő, már most minőségi ugrásról beszélhetünk az előző állapotokhoz képest. Korábban makadámút volt itt egyébként, az utóbbi időben pedig zúzott aszfalttal próbálkoztak. Most tükörsima aszfaltút mellett járda is készült és kiépítették a közvilágítást is. Az útvonal egyébként a nemzetközi Hubertusz kerékpárút része, ezért is örömteli a felújítás, pletykák szerint pedig hamarosan tovább is fogják folytatni a Puttonyos köz, Csitke dűlő irányában.

enyugat.hu

Azért had ragadjam meg az alkalmat, hogy némi kritikával is éljek a Bob-pálya felé vezető kerékpárút-szakasz bekötése elég érdekesre sikeredett, ráadásul a jelenlegi kitáblázás szerint oda be sem lehet hajtani, hiszen mindkét irányból átmenő forgalom tilos tábla került ki. Reméljük, hamarosan kikerül alá a kiegészítés.

Megújult a Hubertusz út
A fotóra kattintva galéria nyílik.
enyugat.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek