Visszatérhetnek a vonatok Közép-Burgenlandba?

Sopronnyék (Neckenmarkt) település az osztrák szövetségi, valamint a burgenlandi tartományi kormánynak is benyújtott egy keresetet azzal kapcsolatban, hogy ismét élesszék fel a teherszállítást a Közép-Burgenlandon keresztül futó, jelenleg üzemen kívüli vasútvonalon.

Mint ismeretes, az egykori Sopron-Kőszeg HÉV-en 2013 óta Felsőpulya és Sopronnyék-Harácsony állomások között csak a hajtányok járnak, teher- és személyforgalom pedig mindössze Sopronkeresztúrtól (Deutschkreutz) illetve Sopronkeresztúrig van. Ezért a rengeteg kitermelt fát, illetve egyéb terményt mind közúton szállítanak, keresztül a falvakon, a B62-es úton.

Felhagyott pályaszakasz Alsópéterfánál
Keszei László

Szeretnék elérni azt is, hogy a vasútvonal a Sonnenland Railtours GmbH-tól közvetlenül vagy közvetve kerüljön át a tartományhoz, és hogy a vasútvonalat, illetve környezetét is fejlesszék annak érdekében, hogy a B62-es út helyett a vasúton zajlódjon a teherforgalom. Ez a térségben élő mintegy 16.900 ember számára, valamint Közép-Burgenland gazdaságának is előnyös lenne.

(BVZ, Radio OP)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek