Még több katonát vezényelnek az osztrák-magyar határszakaszra

400 újabb katonát vezényelnek Ausztria Magyarországgal, Szlovéniával és Szlovákiával határos határszakaszára, mivel az utóbbi időben ismét megnőtt a migrációs nyomás.

Főleg Magyarország tekintetében igaz ez, ahonnan tavaly egész évben 21.700 menekültet fogtak el, idén pedig már most 15.768 embernél tartunk. Karl Nehammer osztrák szövetségi belügyminiszter és Klaudia Tanner honvédelmi miniszter egyetért abban, hogy a határon szolgálatot teljesítő katonák számát "masszívan" meg kell növelni. Nehammer mai tájékoztatóján azt is elmondta, hogy idén már 200 embercsempészt is elfogtak.

( ORF )
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek