A fővárosi lövész szakosztály idén Babóton tartotta edzőtáborát

Felkészítő gyakorlatok a szabad ég alatt.

A Babóti Sportlőtér adott otthont a budapesti Központi Sport és Ifjúsági Egyesület Lövész szakosztályának idei edzőtáborának. A 20 fiatal sportolónak erőnléti, technikai és mentális edzések mellett jutott idő a csapatépítésre és pihenésre is.

Csodálatos szabadtéri környezetben töltötték az elmúlt napokat a budapesti KSI-s sportlövők. A Babóti Sportlőtér adottságait kihasználva, sátortáboros edzőtábort tartottak a fiataloknak, így kiszakítva a gyerekeket a budapesti városi körforgásból a szabad ég alatt tartózkodtak öt napon keresztül.

Az edzőtáborban légfegyverrel és az újonnan felavatott 50m-es pisztolypályán szabad pisztollyal végeztek felkészítő gyakorlatokat a budapesti sportolók.

Máthé Edit szakedző elmondta, nagy örömmel fogadták a gyerekek a sátoros edzőtábor ötletét és hihetetlenül jól érezték magukat itt. „Nagyon hasznos és tartalmas programot sikerült összeállítanunk. Naponta két technikai és egy erőnléti edzés volt. Ezt egészítettük ki csapatépítő játékokkal, közös főzéssel, strandolással. Éjszaka pedig gyertyaláng lövészetet is tartottunk, ami nagyon tetszett a fiatalságnak. Légpisztollyal kellett eloltani a gyertya lángját. Rendkívül kedves és segítőkész emberek laknak errefelé, ezt tapasztaltuk nap, mint nap, amikor szabadprogram keretén belül körbelátogattuk a környező településeket. A Soproni Polgári Lövész Egyesülettel régóta jó kapcsolatot ápolunk, így jött az ötlet, hogy próbáljuk ki a Babóti Sportlőteret. Külön köszönet dr. Bencsik Balázsnak és Kecskés Róbertnek a sok segítségért."

A táborozókat Molnár János, Babót polgármestere is meglátogatta. „Örömmel tölt el, hogy a Babóti Sportlőtér részt vesz a tehetséggondozásban a lövészsport népszerűsítésében és országosan is jó hírét viszi a községnek” - mondta Molnár János.

Sportlövészet kitartást, önfegyelmet, higgadtságot és jó erőnlétet követel, ez mind jól jön a fiatalságnak a mai rohanó világban. A mostani program célja mindezek mellett a baráti kapcsolatok ápolása, a közösség erősítése volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek