Nemet kiáltottak a megfigyelésre

"Ne hagyjuk, hogy a magánéletünket is ellopják!" Ezzel a jelszóval demonstrálnak az ellenzéki pártok Budapesten. A lehallgatás ellen szervezett közös tiltakozáson ott van a soproni önkormányzati képviselő, Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde is.

A Fidesz-kormány a külföldi titkosszolgálatoktól vásárolt, Pegasus nevű kémszoftverrel figyel meg közel 300 magyart, köztük ellenzéki politikusokat, újságírókat, és számukra veszélyesnek titulált vállalkozókat. Ez a történet a rendszerváltás utáni magyar politika legsötétebb fejezete, hiszen az újságírók, ellenzéki politikusok, üzletemberek, aktivisták lehallgatása a legkeményebb pártállami időket idézi - írták az ellenzéki pártok a Momentum által szervezett hétfő esti demonsrációra való felhívásukban. Úgy érzik, a Fidesz gyakorlatilag ugyanúgy viselkedik, mint a szocializmus idején a pártállam. Nem elég, hogy a hozzá hű oligarchákat hízlalja, a független állami intézményeket hozzá hű káderekkel tölti fel, ellenőrzése alá vonja a médiát, vagy mint a tanácsrendszerben, a központi pártvezetés dönti el, hogy melyik város mennyi pénzt kap.

A Momentum aktivistái táblákat helyeztek ki olyan politikusok és közéleti emberek szobraihoz, akiket meghurcolt egy diktatúra.

"Most már abban is a szocialista pártállam nyomdokaiba lép, hogy az általa veszélyesnek titulált újságírókat, ellenzéki politikusokat, aktivistákat lehallgatja, megfigyelteti. Nem tűrjük, hogy a magyar embereket a saját országukban a saját kormánya kezelje bűnözőnek és terroristának!" - közölték az ellenzékiek, akik a Terror Háza elé hívták mindazokat, akik nem kérnek a Fidesz rendőrállamából, a pártállami módszerekből, akik kiállnak a demokrácia és egy szabad ország mellett. A Fidesz Lendvay utcai székháza elé vonulók között több vidéki politikus is ott van, köztük a Momentum soproni képviselője, Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde is.

- Sokszor, sokat hallottam már fideszes ismerőseimtől, hogy a Fidesz azért nyer, mert jobban csinálja. A választások, a hatalom megszerzése/megtartása nem lehet érzelmi alapú: vagyis minden eszköz megengedett. Csakhogy ezek az emberek a hatalomban úgy tűnik, elfelejtették azt, amit régen magukénak vallottak. Vagy nem is gondolták komolyan. 1989- ben ugyanis azt hittük, hogy rendszert váltottunk. Ma már úgy látom, hogy korai volt az örömünk. A demokráciához többre van szükség, mint többpártrendszerre. Többen között szükség van az állampolgárok demokratikus működésére, szabadságjogaik megvédésére, arra, hogy ha azt a hatalom csorbítani akarja, akkor azonnal kiállnak érte - osztotta meg gondolatait az enyugat.hu-val a képviselő. Véleménye szerint ha Magyarország nem lenne látszatdemokrácia, akkor már a korrupciós botrányokba is bele bukott volna a kormány, de az állampolgárai, az ellenzéke lehallgatásába mindenképpen.

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde a fővárosi tüntetésen.

- Egy igazi demokráciában már lemondtak volna maguktól. De mi nem vagyunk igazi demokrácia. Ezért tüntetésen mondjuk el a kormánynak, mit kell tennie. Akkor leszünk valódi demokrácia, ha ezeken a tüntetéseken a civilek, az állampolgárok egyre nagyobb számban ott lesznek. Én ma is itt vagyok - üzente a fővárosból a képviselő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek