Egy óra alatt okozott közel egymilliós kárt

Vádat emeltek a 24 éves férfi ellen, aki 2021 tavaszán több mint 900 ezer forint rongálási kárt okozott három sértettnek.

Az ügyészség vádirata szerint a 24 éves férfi 2021 márciusában, egy délelőtti óra alatt Győr belvárosában először egy parkoló jármű visszapillantó tükrét törte le, majd egy ereszcsatornadarabbal ütötte az autót, összesen 400 ezer forint kárt okozva.

Ezután szintén a belvárosban, egy másik parkoló jármű csomagtartó ajtaját ütötte meg többször, úgy hogy az ajtó végül behorpadt. Itt több mint 450 ezer forint kárt okozott a vádlott.

Innen a férfi egy bevásárlóközpontba ment, ahol a férfi WC-ben három szappanadagolót letört, ezzel 90 ezer forint kárt okozott.

Kihallgatása során a férfi azzal indokolta tettét, hogy a hat évvel korábban elhunyt édesanyja jutott eszébe, amitől idegessé vált, ezért kezdett törni-zúzni.

A terheltet az ügyészség garázdasággal és több rendbeli rongálással vádolja, vele szemben a halmazati szabályok szerint három év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni - áll a megyei ügyészség közleményében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek