Volt egyszer egy Béka-tó

Egykor a Lövér Kemping része volt, többen horgásztak is itt, mára csak egy náddal benőtt, békalencsés vízfelület maradt belőle...

Azt hiszem, nem mondhatjuk, hogy Sopron környékén nincs elég tó. A szűkebben vett városon belül viszont egész konkrétan csak kettő: az Ibolya-tó és a Béka-tó. Ez utóbbi az egykori Lövér Kemping területén található, és, hát, látott szebb napokat. Emlékszem, gyerekkoromban édesapámmal időnként ide jöttünk iskola után, akkor még működött a kemping, néztük a lakóautókat, játszottam a tó melletti libikókán és néztük azokat a bácsikat is, akik a tó partján lévő padokon ülve horgásztak.

A Béka-tó a zsilip felől
Keszei László

Ezek az idők már sajnos elmúltak. A kemping sem működik már, a libikókának se híre, se hamva, a tó is lassan a feledés homályába vész. Pedig hány VOLT Fesztivált is tartottak itt, a tó viszont mindig el volt kerítve. Víz utánpótlás szinte alig van, a Gida-patak ugyanis teljesen száraz, ahogy annak kiinduló forrása is, a Ciklámen-forrás.

Megkopott pad a Béka-tó partján
Keszei László

Pedig milyen szép is lehetne ez, ahogy az egész kemping. Lehetne nézni a kristálytiszta vízben az úszkáló halakat, hallgatni a békák kuruttyolását, lehetne könyvet, újságot olvasni a vízparton, és lehetne örülni annak, hogy rendelkezésre áll a földi élet alapvető összetevője: a víz.

A szanatórium kerítése mellett, itt indulna a Gida-patak
Keszei László
Parkoló, út, Béka-tó
Keszei László
A Béka-tó után irány a Gidapataki-tó
Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés
Tovább az oldalra