Bontják az egykori Hotel Maronit Sopronban

Hogy aztán kongresszusi és rendezvényközpontot építhessenek a helyén.

A soproni Lővérekben multifunkciós konferenciaközpontot épít a magyar állam és a soproni önkormányzat az egykori Hotel Maroni helyén. Ez a hír már szakállas, évek óta beszélnek róla, most azonban tényleg történt előrelépés. Egyrészt áprilisban kiírták a tervpályázatot, aztán kiválasztották a legideálisabb tervet, most pedig bontani kezdték a sokat látott épületet...

A rendkívül értékes és hatalmas lőveri ingatlanon elég összetett feladatnak kell majd megfelelnie az épületnek; elsősorban nyilván a kor informatikai és kényelmi követelményeinek. Másrészt a kongresszusi és rendezvényközpontnak a Lőverek városrészbe illeszkedőnek kell lennie - ideális esetben. A nemzetközi konferencia központnak tudnia kell majd 700 főt kényelmesen befogadni, miközben multifunkcionális feladatokat is el kell majd látnia (a tervpályázat szerint).

Szétszedik az egykori szállodát.
Enyugat.hu

A kongresszusi központ igazán impozáns és csábító helyen épül - remélhetőleg felfigyelnek majd erre avatását követően a nemzetközi konfereciaszervezők is. Közel van az uszoda, több nagy szálloda, az erdő, az árnyas és városi cipőben is járható erdei sétaút, és nyilván elfér majd ekkora ingatlanon megfelelő számú parkoló is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek