Érdekes állampolgársági adatok Kertesről

Sopronkertes (Baumgarten) hivatalos közösségi oldalán nemrég közzétettek egy táblázatot arról, összesen hány különböző állampolgárságú lakosok élnek a településen.

A Sopronnal közigazgatásilag csak egy kis szakaszon határos észak-burgenlandi települést 897 személy tekinti fő lakóhelyének. Összesen 21 ország állampolgárai laknak a településen, de mivel többen kettős állampolgárok, ezért az össz állampolgárságok száma 1079. 940 osztrák állampolgárság után a második helyen egyébként a magyar áll, 44 magyar állampolgársággal. Ez után a románok jönnek 32-vel, majd a németek 9 fővel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek