Kilószámra hozták a drogot, a büntetésük is súlyos lesz

Vas megyében ráadásul bordélyházat üzemeltettek. A Győri Fellebbviteli Főügyészség a vádlottak büntetésének súlyosítását indítványozta.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a vádlottak büntetésének súlyosítását is indítványozza abban az ügyben, amelyben a vádlottak Kolumbiából és Ecuadorból hoztak, illetve hozattak be kábítószert, Vas megyében pedig bordélyházat üzemeltettek - írja sajtóközleményében a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A Győri Törvényszék a 2021. május 21. napján kihirdetett ítéletében a vádlottakat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette(i)ben, bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettében, I. rendű vádlottat még lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, s ezért halmazati büntetésül I. rendű vádlottat 10 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra és egymillió forint összegű pénzbüntetésre, míg III. rendű vádlottat 7 év fegyházbüntetésre, 7 év közügyektől eltiltásra és 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint forint-, euró-, peso-összegek, ingóságok és ingatlanok vonatkozásában vagyonelkobzásokat rendelt el.

A nem jogerős ítélet szerint I. rendű vádlott a részben Magyarországon megvett, részben Dél-Amerikából behozott jelentős mennyiségű kokainnal való kereskedésből rendszeres jövedelemre tett szert. A kokain behozatalához hölgyismerőseit is igénybe vette. Egy alkalommal a segítőjét Németországban ítélték el, más alkalommal – (értelemszerűen más céllal igényelt) banki hitelből finanszírozott – négy kilogramm kokaint Győr-Moson-Sopron megyében foglaltak le. I. rendű vádlott élettársával Szombathelyen bordélyházat tartott fenn, amelyben egy tucat hölgy nyújtott szexuális szolgáltatásokat. I. rendű vádlott engedély nélkül még pisztolyt és lőszereket is tartott.

A másodfokú ügyészség szerint a kiszabott büntetések nem tükrözik az egyenként is jelentős tárgyi súlyú bűncselekmények halmazatát és a vádlottak személyében rejlő társadalomra veszélyesség rendkívül magas fokát, amely I. rendű vádlott esetében megnyilvánul a kábítószer-kereskedelem során a beszerzés és végrehajtás rendszerességében, megszervezésében és irányításában is, mindkettő vádlott esetében pedig még abban is, hogy létfenntartásukat kábítószerrel és prostitúció elősegítésével kapcsolatos bűncselekményekből biztosították. Miután a törvényszék – az ügyészség meglátása szerint – a súlyosító körülményeket nem teljeskörűen tárta fel, illetve nem megfelelő súllyal értékelte, ezért is a fellebbviteli főügyészség a kiszabott szabadságvesztések, mellékbüntetések, pénzbüntetések jelentős súlyosítását indítványozza.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek