Valami készül a Koronázódombon, mi tudjuk mi az

Nem bevásárlóközpont, nem társasház, nem P+R parkoló és nem is munkásszálló lesz a város egyik legszebb panorámájú területén.

Kültéri nyugágyak, több kilátópont, vadvirágos gyep és piknikező pont is lesz azon a területen, ami a Storno Ferenc út és a Koronázódomb között található. Itt létesül ugyanis Sopron városának legújabb közparkja, ahol a munkálatok augusztus 23-án már el is kezdődtek. A terület egyébként az utóbbi évtizedekben elhanyagolt volt, a város egyik legfrekventáltabb helyén egy bekerített, áthatolhatatlan dzsungel volt látható. Egészen mostanáig.

Tibor T.

A kihelyezett tájékoztató tábla szerint "A Koronázódomb környezetének rekreációs és turisztikai célú fejlesztési munkái során ezen a helyen új közpark kerül kialakításra a Sopron zöldterületeinek rekreációs családbarát fejlesztése elnevezésű projekt keretében." Az úttól kerítéssel elválasztott, gyepesített parkban ültetnek több, mint 50 fát és 100 cserjét, de lesznek játszótéri eszközök és színes köztéri bútorok is.

A projekt költsége 138 millió forint, mely Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata beruházásában, az Everling Városépítő, Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kivitelezésében valósul meg. A munkák várhatóan 9 hónapig fognak tartani, azaz jövő tavasz végére, nyár elejére már birtokba is vehetjük a város legújabb közparkját.

Tibor T.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek