Hírportál indult az ausztriai magyarságnak

Példátlan összefogással múlt héten elindult Ausztria legújabb, kifejezetten a magyar népcsoportnak szóló, magyar nyelvű hírportálja, a Rólunk.at .

Többek között a népcsoporti támogatások duplájára emelése tette lehetővé azt, hogy egy új magyar médium indulhasson el Ausztriában. A "Rólunk - Ausztria magyar oldalai" egy szójáték is egyben, hiszen az ausztriai magyarokat minden oldalról próbálja bemutatni, az oldal pedig (egyelőre) teljes egészében magyar nyelvű. A régiókon átívelő online magazin a magyar népcsoport minden egyesületének lehetőséget kíván adni a megjelenésre.

Keszei László

A médium irányítása kuratóriumi hatáskörbe tartozik, mely a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület, az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala, az Alsóőri Magyar Média és Információs Központ, valamint az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége egy-egy képviselőjéből áll.

Keszei László

Az online újság egy vegyes hírportálnak tekinti magát, azért hogy különböző ausztriai magyar egyesületeknek egy megjelenési lehetőséget kínáljanak, az újságírói szempontból kihívást jelentő tartalmakkal a kultúra, az oktatás és az életmód témaköreiből. Külön részt szentelnek a fiatalabb generációnak,- kezdve a legkisebbeknek kifestőkkel és kézműves útmutatóval , egészen a diákélet tapasztalatainak beszámolójáig.

Keszei László

A Radio OP egy riportot is készített az újonnan indult hírportál bemutatkozó sajtótájékoztatóján, melyet ezen a linken hallgathatnak meg: https://www.radioop.at/de/sendungen.html?em=14605

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek