Száraz a soproni erdő

Az elmúlt, meglehetősen csapadékos két hónap alapján úgy gondolhatná az ember, hogy az erdőben biztos nagy a sár, és bővizűek a források. Ez a Soproni-hegységben nagyon nem így van, kifejezetten nagy a szárazság továbbra is, a források pedig rendkívül kicsi vízhozammal rendelkeznek, a patakokban alig van víz. A Bögre-forrás például ismét teljesen kiszáradt, bár tény, hogy vízhozama amúgy is szélsőségesen ingadozó. A Pedagógus-forrásból is alig csordogál a víz, a Deákkút pedig szintén ki van száradva, bár van lejjebb is egy kifolyója, ahonnan viszont még folydogál a víz.

Bögre-forrás kiszáradva
Keszei László

Mindez természetesen nem von le semmit a Soproni-hegység csodáinak értékéből, az elkövetkezendő napok tökéletes kirándulóidőt ígérnek, így, ha szabadidőnk engedi, érdemes felkeresni az Ödenburger Gebirge túraútvonalait, látványosságait. És nem csak a parkerdei részen, hanem akár egy kicsit jobban elszakadva a civilizációtól.

Keszei László
Keszei László
Keszei László
Az egykori Csalóka-forrás környéke
Keszei László
Pedagógus-forrás (Jávor-forrás, Tündér-forrás)
Keszei László
A Deákkút fő kifolyója, víz nékül
Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek