Visszatér a maszkhoz Ausztria

Az antigén tesztek csak 24 órán keresztül lesznek érvényesek. Az FFP2 maszk ismét kötelező lesz az oltatlanoknak, boltokban és tömegközlekedésen a védetteknek is.

A nem oltottakra vonatkozóan hozott intézkedési tervet az osztrák kormány, az új szabályrendszert szeptember 15-től kell alkalmazni.

Sebastian Kurz kancellár ma a következő hónapokra vonatkozó COV-intézkedések bemutatásakor azt mondta, hogy a növekvő számú fertőzésre a válasz az oltás, nem pedig a bezárás.

Az ORF.at összefoglalója szerint szeptember 15-től lépésről lépésre vezetik be az intézkedéseket, attól függően, hogyan alakulnak a fertőzés számai. Az oltatlanoknak FFP2 maszkot kell hordaniuk a kiskereskedelemben és mindenhol, ahol korábban a száj- és orrvédelem volt. Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter a vakcinázott embereknek is ajánlja a maszk viselését. Az FFP2-es maszk mindenkinek kötelező ott, ahol eddig is előírták a maszkviselést.

Ha növekszik az intenzív osztályok leterheltsége, akkor a „2-G szabályt” kell alkalmazni, vagyis az éjszakai szórakozó- és vendéglátóhelyekre, illetve a rendezvényekre csak vakcinázott és igazoltan védett vendégek mehetnek. A „3-G szabályt” 25 vagy több fős eseményekre lehet alkalmazni.

Ezenkívül megállapodtak abban, hogy a jövőben az intenzív osztályok leterheltsége lesz az egyik fő központi mutató, és nem a 7 napos incidencia. Ha a kórházak intenzív osztályai elérik a 20 százalékos kihasználtságot már csak a PCR-tesztek lesznek érvényesek.

Információink szerint az Ausztriában egyre növekvő fertőzési számok miatt a kórházakban már az oltottaknak is tesztelniük kell.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek