Megtalálták a kiskaput: így a keleti vakcinával oltottaknak is szabad az út Nyugatra

Az nem mindegy, hogyan töltjük le az Európai Uniós Covid-igazolványt.

A harmadik, emlékeztető oltás beadásával a korábban kínai, vagy orosz oltást kapók előtt is megnyílt az út a nyugati országok felé - írja az mfor.hu . Ehhez azonban nem mindegy, hogyan töltjük le az Európai Uniós Covid-igazolványt. Egy hasznos kiskapu, amely kapóra jött.

Azt azért megjegyezzük, hogy ez nem egy hivatalos megoldás, de mivel sokan érintettek a határ mentén is, megosztjuk, hátha működik.

Raskó György, korábbi földművelésügyi miniszter szeptember 2-án a következő Facebook-bejegyzést tette :

Ma kényszerűségből felvettem a harmadik oltást, mivel a két korábbi Szputnyik semmire sem jó, ha átlépi az ember a nyugati országhatárokat. Nekem meg utazni kell s elegem volt az állandó PCR tesztekből. Így ma kaptam végre egy Pfizert és hozzá az igazolást, mert manapság az a kérdés, hogy "dokument jeszt"? A viccet félretéve kijelentem, hogy semmi szükségét nem éreztem a 3. oltásnak, a fene mérgezi magát feleslegesen, de az utazási kényszer felülír mindent..."

Mint mondja, minden oltáshoz külön igazolást rendelnek az applikációban, ezért utazáskor a korábban keleti vakcinázóknak a harmadik oltás igazolását érdemes kinyomtatniuk, s határellenőrzéskor ezt átnyújtaniuk. A megoldás kulcsa tehát az ügyes adatkezelés, amely voltaképpen a harmadik oltás kínálta kiskapu.

Eddig az uniós országok többségébe csak teszttel mehettek azok, akiket kínai vagy orosz vakcinával oltottak, mivel a magyar kormány nem tudott kétoldalú megállapodást elérni velük minden hazai oltás elismeréséről. Ezért az emlékeztető oltással járó „adminisztrációs megoldás” úgy tűnik, nagy segítség azoknak, akik önhibájukon kívül estek kelepcébe a márciusban elsőként felkínált keleti oltások miatt. A rutinos utazók tehát azt ajánlják, hogy akik korábban keleti vakcinát kaptak és határátlépésre készülnek, a külföldi út előtt a harmadik oltás igazolását vigyék magukkal.

(Nyitókép: MTI/Filep István)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek