10 év alatt csökkent Sopron állandó lakossága

Legalábbis a Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkársága adatai szerint. A Soproni járás települései közül azért van olyan, ami hivatalosan is nagyot nőtt. Ezek az adatok egyébként eltérnek a Központi Statisztikai Hivatal adataitól.

A nyilvantarto.hu adatai alapján Sopron ÁLLANDÓ lakossága 2011-hez képest nemhogy nőtt, de 259 fővel CSÖKKENT, míg 2011. január 7-jén 57889 állandó lakója volt a városnak, jelenleg pedig 57 ezer 630 személy állandó lakóhelye Sopron . Hasonló negatív adatot könyvelhet el Győr is. Eszerint a megyeszékhelyen most 2824 fővel élnek kevesebben, mint 10 évvel ezelőtt. Nem így például Ágfalva. A község lakossága tíz év alatt 246 fővel nőtt, de az egyik legdurvább növekedést talán Harka érte el, mely 1198 fős lakosságnövekedést produkált, lakossága 2021 január 1-jén 2912 fő volt.

Ezek persze a Belügyminisztérium adatai, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint például Sopron lakossága 10 év alatt közel 4 ezer fővel gyarapodott, ha pedig a mindennapjainkból és saját tapasztalataink alapján kellene megsaccolni a város lakosságát, az a tíz évvel ezelőtti állapotokhoz képest jelentős növekedést eredményezne.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek