Október végére elkészülhet a soproni Mély út

Az ütemtervnél is jobban áll a nyomvonal építése a kivitelezők szerint.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában épülő M85 autóút Sopron-Kelet - Balfi úti csomópont szakasz júniusi átadásával gyakorlatilag a teljes IV. szakasz elkészült a Fertőrákosi úti csomópontig a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. konzorcium (DS Konzorcium) munkájával. A teljes szakasz hivatalos átadásáig azonban még várni kell, amíg elkészül az M85 IV. szakasz szerződése alá bevont Mély út nyomvonalának kiépítése - írja a Magyar Építők .

Fentről mindig minden más...
Magyar Építők

Ez az útszakasz fogja tehermentesíteni a temetőnél található úgynevezett „körzős körforgalmat" a Pozsonyi út és a Stornó Ferenc út közvetlen összekötésével.

A IV. szakasz még át nem adott részén elsőként a jobb pályát, majd később a bal pályát is ideiglenesen, egy-egy sávon, 60 km/h-s sebességkorlátozás mellett átadták a forgalomnak. A jobb pálya terelőútként szolgál Fertőrákos irányába a Pozsonyi út egy részének egyirányúsítása miatt, a bal pálya megnyitása pedig a Magyar Építők szerint a városvezetők kérése volt a Sopronra nehezedő forgalmi terhelés csökkentése érdekében. (Szerintünk az autósok kérése volt a városvezetés és a kivitelező felé...)

Az újonnan épülő Mély úthoz tartozó csomópontok kivitelezése - mindkét oldalon egyaránt - a Pozsonyi útnál és a Stornó Ferenc útnál október végére elkészülhet, ezáltal a munkák miatti forgalmi nehézségek már idén ősszel megszűnnek.

A Mély út nyomvonalának kivitelezése az ütemtervhez képest is jobban áll. A Stornó Ferenc utcai csomópont végleges pályaszerkezete augusztus végén elkészült annak érdekében, hogy az iskolakezdéskor a lakosság számára már ne legyen ebben a csomópontban jelentős forgalmi akadályozás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek