Hogy áll az 5G Sopron térségében?

Az új generációs mobilhálózat a jövő. Az 5G amellett, hogy szupergyors internetkapcsolatot biztosít bárhol, ahol van lefedettség, rendkívül kicsi a latenciája, így akár online játékok, közvetítések is szinte nulla késleltetéssel vehetők igénybe, hasonlóan a vezetékes szolgáltatásokhoz, ami az eddigi 4G és 3G rendszerekre nem volt elmondható. De hogy állnak a mobilszolgáltatók az 5G-vel térségünkben?

A négy, Magyarországon saját hálózattal rendelkező mobilszolgáltató közül három rendelkezik jelenleg 5G szolgáltatással. Azonban csalódást fogunk okozni a tisztelt olvasónknak: Sopronban egyikük sem nyújt egyelőre ötödik generációs mobilszolgáltatást. 5G képes mobiltelefonunkat Magyarországon a Magyar Telekom hálózatán legközelebb Szombathelyen, a Vodafone hálózatán legközelebb Csornán, Jánossomorján, Sárváron, a Telenor hálózatán pedig Győrben tudjuk maximális kapacitással használni.

De mi a helyzet az osztrák szolgáltatókkal? Hogy ezek mennyire szórnak be 5G-vel Sopronba, arról egyelőre mi magunk sem tudtunk meggyőződni, tekintve, hogy szerkesztőségünk egyetlen tagjának sincs még 5G-képes telefonja. A hivatalos lefedettségi térképek szerint azonban például az A1-nek Sopronkeresztúron (Deutschkreutz), Somfalván (Schattendorf), Lépesfalván (Loipersbach), Sopronkertesen (Baumgarten), Kelénpatakon (Klingenbach) és Fertőmeggyesen (Mörbisch) is van 5G szolgáltatása, a Drei-nak szintén Lépesfalván, Somfalván és Sopronkertesen, a Magenta Telekomnak pedig Récényben (Ritzing), Kelénpatakon, Cinfalván (Siegendorf) és Fertőmeggyesen is.

Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek