Brenner Koloman nyílt levele szerkesztő hölgyeknek és uraknak címezve

Mi nem fűzünk hozzá semmit, de közreadjuk. Mert feladatunk.

Engedjék meg, hogy a már zajló ellenzéki előválasztásra, illetve a közelgő parlamenti választásokra tekintettel a politikában is az „egyenlő és korrekt versenyfeltételek” elvét valló felelős közszereplőként levelemben a soproni médiahelyzettel kapcsolatban felhívjam figyelmüket arra, hogy komoly felelősséggel rendelkeznek és változtatniuk kell eddigi gyakorlatukon!

A magyar médiatörvény eképpen határozza meg a közszolgálati médiaszolgáltatás objektív tájékoztatásra vonatkozó feladatait: „Rendszeres és tényszerű tájékoztatást nyújt az Országgyűlésben képviselettel rendelkező pártok, más pártok, jelentős civil szervezetek tevékenységéről, és a Kormány, a közigazgatási szervek, önkormányzatok, bíróságok, ügyészségek tevékenységéről, az ezzel összefüggő hivatalos közleményeket nyilvánosságra hozza.”

Ezúton szeretném Önöket tisztelettel emlékeztetni arra, hogy hosszú évek óta nem tartják be a fideszes egypárti túlhatalom alkotta (és jogállamiság európai kritériumai szempontjából meglehetősen aggályos) médiatörvényének objektív tájékoztatásra vonatkozó passzusait sem!

Jómagam 2018 óta vagyok országgyűlési képviselő, a legnagyobb ellenzéki frakcióval rendelkező néppárti Jobbik frakcióvezető-helyettese, majd az Országgyűlés alelnöke. Szerkesztőségük ennek ellenére azóta nem adott megnyilvánulási lehetőséget nekem és ellenzéki politikustársaimnak sem, amely gyakorlat engem a kommunista egypártrendszer gyakorlatát idézi. Mint tudják, első munkahelyem a Kisalföld soproni szerkesztősége volt. Mint soproni poncichter polgár és felelős értelmiségi is kérem Önöket, hogy a soproni polgárok objektív tájékozódáshoz való jogát tartsák tiszteletben!

Elvárásunk és tiszteletteljes kérésünk nagyon rövid és konkrét: Fejezzék be az ellenzéki sajtótájékoztatók és sajtóközlemények bojkottját, az objektív tájékozódáshoz való jog jegyében biztosítsák az ellenzékből politizáló pártok és szervezetek véleményének megjelenítését is! Végezetül szeretnénk Önt biztosítani arról is, hogy amennyiben 2022-ben feláll az a nemzeti egységkormány, amelyben a Jobbik, az ellenzék egyetlen jobboldali, keresztényszociális alapon politizáló néppártja meghatározó objektív tájékoztatást kapjanak közös ügyeinkről. A mi véleményünk szerint ugyanis a 21. században a magyar polgárok jólétét és szabadságát, csak a jól informált polgárok döntése alapján működő, kiegyensúlyozott polgári demokrácia hozhatja el! Mert mi valóban „soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgatassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk!"

Dr. Brenner Koloman

az Országgyűlés alelnöke Jobbik soproni választókerület elnöke

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek