Doskozil lazítást akar 80 százalékos átoltottságnál

Burgenland tartományfőnöke, Hans Peter Doskozil egy boldogasszonyi (Frauenkirchen) sajtótájékoztatón beszélt arról, mi a véleménye az osztrák szövetségi kormány korlátozó intézkedéseiről. Szerinte a mostani maszkviselésre vonatkozó előírások egy része nevetséges, ahol hiányzik a józan ész.

Elutasította azt az állítást, mely szerint azzal akarnak nyomást gyakorolni a lakosság oltakozására, hogy elveszik a munkanélküli segélyt azoktól, akik elutasítják az oltást. „Ez teljesen helytelen, és megmutatja a tehetetlenséget. Újabb korlátozó intézkedések bevezetése a legegyszerűbb."

Ahhoz viszont ragaszkodik Doskozil, hogy ösztönözzék a lakosságot az oltás felvételére. Ilyen például a covid-lottó is , amit nemrég mutattak be Burgenlandban. Doskozil meg van győződve arról, hogy a tartományban hamarosan elérhetik a 80%-os átoltottságot, és javasolja Wolfgang Mückstein szövetségi egészségügyi miniszternek is, hogy országos szinten is tegyen meg mindent az átoltottság megnövelése érdekében.

Burgenland tartományfőnöke szerint ehelyett ugyanis jelenleg inkább újabb korlátozásokról hallani. Ő viszont arra törekszik, hogy ha Burgenland lakosságának átoltottsága tényleg eléri a 80%-ot, akkor a szövetségi kormánnyal enyhítésekről tárgyaljanak.

( ORF Burgenland )
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek