Magyar kerékpártolvajok buktak le Burgenlandban

Két magyar állampolgárságú fiatal férfit gyanúsítanak azzal, hogy több ízben is kerékpárokat, mopedeket tulajdonítottak el a Felsőpulyai járásban.

Az elmúlt néhány hónapban számtalan eltűnt kerékpárt jelentettek Közép-Burgenlandban. A rendőrség most egy szemtanú segítségével kapta el a párost, aki Középpulyán (Mitterpullendorf) péntek hajnalban lett figyelmes a gyanúsítottak kocsijára. A kiérkező rendőrök az ellenőrzés során két férfit fogtak el, akik csak ezen az éjszakán nyolc helyre hatoltak be, köztük lépcsőházakba és pincékbe.

Az elkövetők autóikkal a közeli parkolóból egy mopedet és egy motorkerékpárt is elloptak, amit a rendőrök megtaláltak. Az eltulajdonított járművek értéke 4 számjegyű euróösszegre rúg. Az autókban egyébként a betöréskor használt szerszámokat és két gázpisztolyt is találtak a hatóságok, egy közeli kukoricatábláról pedig két, nem sokkal korábban eltűntnek jelentett motor és két kerékpár is előkerült. A két, 24 és 25 éves magyar állampolgárhoz feltehetőleg több másik lopás is köthető, melyeket a Nagymartoni és a Kismartoni járásban, illetve Alsó-Ausztriában követtek el. Őket a kismartoni igazságszolgáltatási intézetbe szállították.

( BVZ )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek