Bécsben mától elhalasztják a tervezhető műtéteket

Helyet kell biztosítaniuk a koronavírusos betegeknek.

Jelenleg 289 koronavírusos beteget kezelnek egy bécsi kórházban. Hétfő reggel 88 intenzív ágyat foglaltak el, plusz 201 normál ágyat. A város kilenc fokozatú kórházi tervére alkalmazva ez azt jelenti, hogy az intenzív ágyak kihasználtsága jelenleg az 5. szinten van.

A bécsi intenzív osztályokon továbbra is magas a nem oltott vagy hiányosan oltott betegek aránya, a jelentések szetrint arányuk 92,3 százalék. Tehát az intenzív osztályokon ezet betegeknek csak mintegy hét százaléka van teljesen immunizálva.

A növekvő számú férőhelyigény miatt az osztrák főváros a mai naptól kezdve ismét elhalasztja a tervezhető műtéteket. Ahogy Peter Hacker egészségügyi tanácsos a Heute.at -nak kifejtette, ez minden bécsi kórházra vonatkozik. Néhány esetben egyébkébt már az elmúlt napokban is történtek halasztások.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek