Orbán Viktor mindenkinek pénzt ígért

A miniszterelnök a parlamentben napirend előtti felszólalásában jelentette be a kormánydöntéseket.

Orbán Viktor a parlamentben napirend előtti felszólalásában jelentette be azokat a döntéseket, amelyeket a nemzeti konzultáció eredményeivel összhangban hozott meg a kormány. Ezek zöme már korábban ismert döntés volt. Elsőként múlt héten a hitelmoratórium meghosszabbításáról határozott a kabinet, ezt követik most továbbiak - írja az mfor.hu .

1. 2022. február 15-ig visszatérítik a gyereket nevelők szülőknek a 2021-ben befizetett szja-t. Ennek felső határa a 2021-es átlagbér éves adótartalma lesz.

2. Adóvisszatérítésben részesülnek a gyereket nevelő vállalkozók is, az ekho szerint adózók és a katások is. Utóbbiak az általuk fizetett átalányadó negyedét kapják vissza. Összességében 1,9 millió szülőnek 600 milliárd forintot térít vissza az adóhivatal.

3. A nyugdíjasok ebben az évben újabb kiegészítést kapnak az infláció miatt, de lesz nyugdíjprémium is, melynek várható összege meghaladja az 50 ezer forintot.

4. 2022 februárjában folytatják a 13. havi nyugdíj visszaépítését, így már legalább kétheti nyugdíjat fognak fizetni az érintetteknek.

5. 2022 elején hathavi fegyverpénzt fognak kifizetni a fegyveres és rendvédelmi szervezetek hivatásos esküt tett tagjainak.

6. 2022. január elsejétől bevezetik a 25 év alatti dolgozó fiatalok szja-mentességét.

7. Folynak a tárgyalások a 200 ezres minimálbérről, a tárgyalások mostani állapota szerint jó esély van a megállapodásra.

8. A nemzeti konzultációval összhangban alkotmányos védelmet kíván adni a nyugdíjaknak, a munkát terhelő alacsony adóknak és a családtámogatásoknak.

(Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek