Harminckét menekültet zsúfoltak a zárt raktérbe, most a soproni bíróság rendelte el letartóztatásukat

A szállítást végző férfi 3 ezer euróért vállalta a feladatot, volt két előfutója is.

A Soproni Járási Ügyészség indítványára három szerbiai férfi letartóztatását rendelte el a bíróság. Egyikük 32 migránst szállított egy furgonban Ausztria felé, a másik két személy pedig előfutóként haladt előttük.

Az ügyészi indítvány szerint a szállítást végző férfi 3.000 euróért vállalta a cselekményt. Ennek keretében két héttel ezelőtt Magyarországon egy előre megbeszélt helyen hagyott furgonba beült, azt vezetve egy, a déli határhoz közeli erdős területen felvett 32 személyt a zárt raktérbe, majd velük Ausztria felé indult.

A szállított személyek nehezen jutottak levegőhöz a járműben, melyet Lövő térségében megállítottak a rendőrök. A jármű vezetője megkísérelt megszökni, de elfogták, ahogyan elfogták az előfutóként közreműködő terhelteket is.

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A letartóztatásban lévő személyekkel szemben az eljárás a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon van folyamatban.

A rendőrség felvételén az is látszik, mekkora járműben zsúfolták össze a csempészek a menekülteket.
police.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek