Bezárnak a burgenlandi BITZ tesztközpontok

Szeptember 30-ával bezár mind a hét burgenlandi oltó- és tesztközpont (BITZ), áll a Koronavírus Koordinációs Stáb szerdán kiadott közleményében .

A tesztközpontokat október 1-jétől az otthon elvégezhető gargalizálós PCR-tesztek váltják ki. Azért is döntöttek a tesztközpontok bezárása mellett, mert kihasználtságuk egyre csökkent, a szövetségi kormány pedig csökkentette az antigén gyorstesztek érvényességét (nem a határátlépéshez).

Október 1-jétől a burgenlandiak egy applikációt tölthetnek le, melybe regisztrálva kapásból 10 PCR gargalizálós tesztet kapnak. Ezután aztán igény szerint bármilyen korlátozás nélkül lehet további gargalizálós tesztekhez jutni. Hogy konkrétan hol, arról majd a burgenland.at/coronavirus oldalon lehet tájékozódni pár napok belül.

A gargalizálós teszteket otthon lehet elvégezni. A folyamat ismerős, a teszt elvégzését telefonnal videón kell dokumentálni, amit aztán az applikációba kell feltölteni. Az elvégzett teszteket aztán egy erre kijelölt állomáson kell leadni, ahonnan még aznap elszállítják őket laboratóriumba. A teszt eredményéről végül az applikációban lehet tájékozódni. Gyerekek, illetve azon hozzátartozók számára, akik nem rendelkeznek saját okostelefonnal, az applikáción belül több fiókot is létre lehet hozni.

Az otthoni gargalizálós PCR-teszteken kívül továbbra is elérhetőek maradnak a patikákban elvégezhető ingyenes antigén- és PCR-tesztek, emellett számos településen továbbra is nyitva maradnak a helyi tesztutcák.

A BITZ tartományi tesztközpontokban tavalyi megnyitásuk óta valamivel több, mint egymillió tesztet végeztek el, és összesen 152.959 dózisnyi oltóanyagot adtak be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek