Nagy Táncválasztó Sopronban is

Először csatlakozik Sopron az országos Nagy Táncválasztó rendezvényhez szeptember 26-án a Liszt Ferenc Kulturális Központban és a Petőfi Színházban.

Az egész napos, helyi és környékbeli csoportok bemutatkozásával egybekötött program keretében tíz stílusban regisztráció után ingyenes táncórákon vehetnek részt az érdeklődők. Az esemény zárásaként este hét órakor a Sopron Balett, a Sankt Pölten Europaballett, a Budapest Táncszínház, a fővárosi PR-Evolution Dance Company és Kozmér Alexandra balettművész részvételével nagyszabású gálát rendeznek a leghűségesebb város teátrumában, amelynek csúcspontja Ravel Bolerójának a bemutatója lesz az osztrák együttestől.

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége és a Magyar Táncművészeti Egyetem két éve a Tánc Világnapja alkalmából hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első Nagy Táncválasztó workshop-ot. A „Válaszd a táncot! Válassz egy táncot!” hívómondatokkal meghirdetett program célja, hogy az ingyenes táncórákkal elérhetővé tegye gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára a választás lehetőségét. A táncműfajok megismertetésén túl fontos számukra a tánc, a mozgás széles körben történő népszerűsítése, hogy minél többen így találhassák meg az egészséges életmódhoz, a közösségi élményhez vezető utat.

A mostani országos Nagy Táncválasztóhoz csatlakozott Budapest, Debrecen, Győr, Kecskemét, Kőszeg, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szekszárd, Szeged, és első alkalommal Sopron. A leghűségesebb városban a rendezvény szervezője Michael Kropf, a Pro Kultúra kulturális cég projektmenedzsere, aki elmondta: délelőtt tíz órától délután ötig a Liszt Ferenc Kulturális Központban tartanak fél órás bemutatókat a meghívott csoportok. A balett, esküvői tánc, hastánc, mazsorett, modern improvizáció, modern jazz, néptánc , show tánc/hip-hop, street jazz, tánc aerobic stílusokban regisztráció után nyílik lehetőség az érdeklődőknek, hogy kipróbálják magukat a táncparketten.

A Nagy Táncválasztó keretében, a programot színesítve tánckellékeket, ruhákat, cipőket, kiegészítőket felvonultató üzlet tart bemutatót, tévén keresztül a táncot népszerűsítő filmeket vetítenek, s csak ezen a napon a kulturális központban, valamint a színházban Kanyó Bélának, a magyar fotóművészet jelentős egyéniségének képeiből tekinthetnek meg kiállítást a nézők. Ő fél évszázadon keresztül fényképezett táncelőadásokat, kiemelkedő munkásságának fotóiból láthat ízelítőt most a közönség.

Az egész napos program zárásaként a nagyszabású gálát rendeznek este hét órakor a Soproni Petőfi Színházban. A műfaji sokszínűséget felvonultató kétszer negyvenöt perces műsorban a házigazda Sopron Balett mellett, színpadra lépnek a Sankt Pölten Europaballett, a Budapest Táncszínház és a fővárosi PR - Evolution Dance Company táncosai, valamint kiemelt vendégként érkezik Kozmér Alexandra Harangozó-díjas táncművész. Az esemény csúcspontjaként az osztrák együttes előadja Ravel Boleróját. A nézők láthatják Demcsák Ottó, Alekszej Batrakov, Artur Kolmakov, Michael Fichtenbaum, Florient Cador, Barta Dóra, Zachár Lóránd és Michael Kropf koreográfiáit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek