Annyira valótlannak tűnik...

Mármint nem az, hogy elkészült a parkolóház, és nem is az, hogy van-e értelme a belvárosban parkolóházat építeni, hanem ahogy kinéz. Mintha nem is valódi lenne.

Hogy mennyire jó ötlet a belváros közvetlen szomszédságában felhúzni egy parkolóházat, hogy biztosan jó ötlet volt-e (ismét a kerékpárosok kárára) ráereszteni nagy forgalmat a Várkerületre, az ki fog derülni, mihelyst megnyílik a parkolóház. Kicsivel több, mint egy év építkezés után finisbe ért az Árpád utcai parkolóház építése. Már szinte minden a helyén van, a környéket letérkövezték, zajlik a parkosítás és a hiányzó fák pótlása.

enyugat.hu

Mégis, annyira valótlannak tűnik az egész épület. Az Ikva és a Fenyő Áruház nyolcszögei mellett most egy kvázi ovális alakzat is feltűnt, római kori épületmaradványokra építve. Talán ezért is hasonlít ennyire a római Colosseumra, talán nem.

Mindenesetre a külső kerámia borításnak köszönhetően közelről és távolról is úgy néz ki, mintha csak egy 3D-s látványterv lenne, a valóságban.

Érdekes, nem?

enyugat.hu
enyugat.hu
enyugat.hu
enyugat.hu

Megjegyzésként azért hozzátenném, hogy ideje lenne a már említett szomszédos áruházak környékével is kezdeni valamit. Az rendben van, hogy mindkét épületet felújították pár éve, illetve hogy mindkettőben működik is üzlet végre, de a régi elavult feliratokat el kéne távolítani, a rendszeresen eldobált szemetet össze kéne szedni, a füvet le kéne vágni, a bokrokat pedig megnyírni.

Mióta is nincs már itt csillárszalon?
enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek